Jeugd Kenpo Karate

Jeugdlessen Kenpo Karate

Wij geven lessen Kenpo Karate aan kinderen vanaf 10 jaar. De lessen worden spelenderwijs en met persoonlijke aandacht in een veilige omgeving gegeven, waardoor kinderen op een plezierige wijze bezig zijn met martial arts en zich stap voor stap kunnen verbeteren. Natuurlijk zijn de basistechnieken van Kenpo Karate belangrijk, omdat kinderen daar profijt van hebben naarmate ze langer bezig zijn. Maar zeker zo belangrijk is het voorkomen van conflicten en veilig wegkomen uit bedreigende situaties.

Vaak zien we dat kinderen na een tijdje trainen steviger in hun schoenen staan, zich vrijer durven te bewegen en meer zelfvertrouwen uitstralen. Dit krijgen we ook van ouders te horen. Een groter compliment is nauwelijks denkbaar!

Voor sommige kinderen is het niet vanzelfsprekend een aantal minuten geconcentreerd een oefening te doen. De ervaring leert dat Kenpo Karate een positieve bijdrage kan leveren aan het concentratievermogen, met positieve effecten op andere gebieden, zoals school.

Alle lessen – dus ook de jeugdlessen – zijn gericht op een prettige en respectvolle omgang met elkaar. Maar het belangrijkste is misschien wel het plezier: plezier met anderen en zeker ook met jezelf.

Kinderen leren dus:
 zelfvertrouwen uit te stralen
 voor zichzelf op te komen
 bedreigende situaties te vermijden
 weerbaar om te gaan met leeftijdsgenoten
 respectvol met anderen om te gaan
 gepast te reageren in noodsituaties.

Degenen die dat willen, kunnen deelnemen aan wedstrijden. In de lessen wordt hier bij een naderende wedstrijd extra aandacht aan besteed.

Contact met ouders

Wij stimuleren regelmatig contact tussen ouders en de school over de voortgang van de kinderen en over hoe men de lessen ervaart. Daarom zijn ouders altijd welkom om te kijken naar de lessen of examens van hun kind. Veel ouders doen dat ook. Onze (jeugd)instructeurs staan sowieso voor en na de lessen klaar om eventuele vragen van ouders te beantwoorden. Zij zijn ook rechtstreeks per e-mail te bereiken.

Kenpo principes worden uitgelegd

Werken aan conditie en wendbaarheid

Spelenderwijs weerbaarheid vergroten

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan gauw aan voor twee gratis proeflessen. We zorgen ervoor dat je een-op-een begeleiding krijgt. Speciale kleding is bij de proeflessen en tijdens de eerste twee maanden daarna niet verplicht: je kunt gewoon trainen in lekker zittende sportkleding (bijv. trainingsbroek en een t-shirt).