Antwoorden

 1. Hoe kan ik meer informatie over Kenpo Karate en jullie school krijgen?
  Als je na het lezen van onze website nog meer wilt weten over Kenpo Karate, kun je contact met ons opnemen. Het beste is om een e-mail te sturen of gewoon te bellen, zodat je meer van ons te weten kunt komen over wat Kenpo Karate inhoudt en wat voor soort school wij zijn.
 2. Zijn jullie aangesloten bij bonden of organisaties?
  Ja, wij zijn aangesloten bij de stijlbond Kenpo Karate Nederland (KKN) en de overkoepelende bond Kempo Associatie Nederland (KAN). Via ons lidmaatschap bij KAN zijn wij ook aangesloten bij de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG) en NOC*NSF. Verder zijn we aangesloten bij de International Kenpo Karate Association Europe (IKKA-Europe).
 3. Kan ik op proef meetrainen en zo ja, wat moet ik daarvoor doen?
  Natuurlijk kun je op proef meetrainen. Omdat wij ook wel snappen dat je eerst moet ontdekken of Kenpo Karate iets voor jou is en of onze school je bevalt, bieden we iedereen de mogelijkheid twee gratis proeflessen te volgen. Als je van tevoren aankondigt dat je langskomt, zorgen we ervoor dat je een-op-een begeleiding van een instructeur krijgt. Kijk bij proeflessen voor meer informatie.
 4. Hoeveel kosten lessen en hoe betaal ik die?
  De kosten hangen af van hoe vaak je traint. Als je eenmaal per week traint, betaal je € 29 per maand. Als je vaker wilt trainen, dan betaal je € 44 per maand. We geven trouwens verschillende soorten kortingen en bieden een strippenkaart aan. Kijk hier voor meer informatie over de kosten. We zijn partner van U-Pas. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, stelt U-Pas een budget beschikbaar dat je voor het lesgeld kunt gebruiken.
  Betaling moet via automatische overschrijving, maar losse lessen mogen vooraf contant betaald worden. Daarnaast is een jaarlijkse bondsbijdrage aan KKN verplicht. Deze bedraagt dit jaar € 24.
 5. Gelden een minimum en maximum leeftijd?
  Je kunt bij ons trainen vanaf 16 jaar. Leden van alle leeftijden trainen bij ons samen in dezelfde les. Je moet dus fysiek en mentaal in staat zijn om mee te trainen waarbij we uiteraard rekening houden met elkaars grenzen. Een maximum leeftijd kennen we in principe niet.
 6. Geven jullie ook les aan vrouwen en meisjes?
  Dat doen we zeker. Kenpo Karate is geschikt voor iedereen, omdat je de stijl naar jouw lichaam passend maakt. Daarbij is de praktische benadering van zelfverdediging juist ook erg geschikt voor vrouwen.
 7. Ik heb een ziekte of aandoening. Kan ik dan wel bij jullie trainen?
  Een ziekte of aandoening zorgt er niet voor dat je geen Kenpo Karate kunt trainen. We verwachten wel dat je eerst een arts raadpleegt om te vragen of trainen verantwoord is. Als je dan bij ons komt trainen, stellen we het op prijs dat onze instructeurs van de ziekte of aandoening op de hoogte zijn. Dan kunnen ze er rekening mee houden. Zij zullen de informatie natuurlijk vertrouwelijk behandelen.
 8. Ik wil bij jullie trainen. Hoe meld ik mij aan en welke voorwaarden gelden?
  Je kunt je aanmelden door middel van ons elektronische aanmeldformulier. Bij aanmelding verklaar je je akkoord met ons Huishoudelijk Reglement. Dat reglement en onze andere reglementen kun je hier vinden. Op het moment dat wij je aanmelding bevestigen, komt er een overeenkomst met onze stichting tot stand. Dat doen we per e-mail.
 9. Waar bestel ik kleding en andere spullen voor Kenpo Karate?
  Je moet zelf een pak (gi) aanschaffen. Een goede winkel is Rumble Store in Houten. Emblemen voor op je gi kun je bij ons aanschaffen. De kosten vind je hier. Wanneer je begint, krijg je van ons gratis een witte band in bruikleen. Die moet je weer inleveren wanneer je je gele band haalt.
 10. Mag ik een introducé meenemen?
  Ja, dat vinden we leuk. Meld dat wel van tevoren, zodat we er rekening mee kunnen houden.
 11. Doen jullie ook mee aan wedstrijden?
  Met enige regelmaat worden wedstrijden georganiseerd door overkoepelende bonden, zoals KKN en KAN. We proberen studenten wel enthousiast te maken voor wedstrijden, maar meedoen is geen verplichting. Wil je meer weten, kijk dan hier.
 12. Hoe zit het met banden en examens?
  Net zoals bij veel andere martial arts werken we met een bandensysteem. Meermalen per jaar worden examens afgenomen door onze zwarte-banders, die testen of je het materiaal voor de volgende band beheerst. Alle tests worden ruim op tijd aangekondigd, zodat je je goed kunt voorbereiden.
 13. Moet ik mij afmelden voor een les en zo ja, hoe?
  Vanzelfsprekend kan er iets tussen komen, zodat je niet mee kunt doen aan een les. Het is niet alleen netjes je af te melden. Voor ons is het ook praktisch, omdat we dan zicht houden op de verwachte opkomst. Gemiste lessen kun je uiteraard inhalen.
 14. Hoe kan ik opzeggen?
  We zouden het heel jammer vinden als je opzegt. Maar als je dat echt wilt, dan kan dat tegen het einde van een kalendermaand met een opzegtermijn van vier weken. Opzeggen kan via een mail aan info@kenpokarateutrecht.nl. Je kunt ook een mail rechtstreeks aan het bestuur sturen of met een brief opzeggen.