Over Kenpo Karate Utrecht

De school in Utrecht is opgericht door Hans Hesselmann en is de bakermat van het Kenpo Karate in Nederland. Decennialang was de school (Action Kenpo Karate Studio) gevestigd aan het Jansveld in Utrecht.

Vanaf augustus 2016 zetten zwarte- en bruine-banders de school met veel enthousiasme voort. Dat gebeurt onder de naam Kenpo Karate Utrecht. Vanwege de verkoop van het pand aan het Jansveld is de school verhuisd naar de huidige locatie.

De school heeft een bestuur en een technische commissie, die bestaat uit de zwarte-banders.

Ons aanbod

school_1

Modern verdedigen

Kenpo Karate is een dynamisch verdedigingssysteem dat aangepast wordt aan het individu. Met Kenpo Karate ben je voorbereid op verdedigen in de moderne wereld.

groet

Trainen met respect

We trainen respectvol met elkaar, niet tegen elkaar. Iedere training begint met een ceremonie en ieder trainingsonderdeel met een respectvolle groet met een hand over de vuist, de draak over de tijger: we denken na voordat we onze wapens gebruiken.

sparren

Wedstrijden

Wedstrijden kunnen voor sommigen extra uitdaging bieden. Wedstrijden zijn gericht op het tonen van bekwaamheid in Kenpo Karate door sparren, het lopen van vormen en het demonstreren van verdedigingstechnieken.

Vrouwen en mannen bij Kenpo

Mannen en vrouwen

Kenpo Karate is zeer geschikt voor vrouwen. Het helpt je meer zelfverzekerd door het leven te gaan en te werken aan kracht en conditie. Naast effectieve zelfverdediging wordt ook stilgestaan bij bewustwording en strategieën, zodat confrontaties mogelijk voorkomen kunnen worden. Want het beste gevecht is het gevecht dat niet heeft plaatsgevonden.

Ontwikkelen

Kenpo Karate omvat een helder curriculum waarbij leden regelmatig examens afleggen. Zodra een examen succesvol is afgerond, krijgt de deelnemer een hogere graduatie band en het nieuwe materiaal om zich verder te kunnen ontwikkelen.