Flitsend Kenpo Karate, dat lieten de kandidaten zien tijdens het bandexamen op vrijdag 12 april j.l.. Onder toeziend oog van een stevige board examinatoren, bestaande uit hoofdinstructeur Jaap en de instructeurs Marco, Jacco, Menno, Tom, Harm en Michael. En dan ook nog twee banken gevuld met belangstellenden.

In dit spannende decor moesten Ante, Christiaan en Dirk hun kunsten laten zien, in een voor hen eerste bandexamen. Zij hebben de spanning goed weten te doorstaan en met het omknopen van de gele band beschikken ze nu over een goede basis om verder op te bouwen.

Diederick en Kyra maakten indruk op de examinatoren met hun sprong van de gele naar de oranje band. Zij hebben veel samen getraind en elkaar duidelijk naar een hoger niveau getild. Mooi om die snelle groei en ontwikkeling in bewegingsniveau te zien!

Dat laatste geldt zeker ook voor Liam, die al in de jeugdlessen liet zien dat hij over veel talent beschikt. Samen met Robert, solide en strak als altijd, werd een overtuigend examen neergezet dat hen de paarse band opleverde. Zonder enige twijfel of voorbehoud.

Ook Vienne en Isabelle wisten duidelijk aan de hoge verwachtingen van de blauwe band te voldoen. Zij toonden beide een goede focus en felheid in de uitvoering van de technieken, sets en vormen die zij moesten laten zien.

Het examen werd afgesloten met een vrije oefening, waarin alle kandidaten om beurten werden aangevallen met een bepaalde trap of stoot. En nu geen verdediging of reactie met een voorgeschreven techniek, nee, aangewezen zijn op eigen improvisatie van vechtkunst. Dat ging iedereen bijzonder goed af, tot volle tevredenheid van de examinatoren.

Allen van harte gefeliciteerd met jullie verdiende, nieuwe band. Op naar het volgende niveau!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.