kenpo4

Wat is Kenpo Karate?

Kenpo Karate is een moderne vorm van zelfverdediging. Het is een dynamisch systeem van bewegingen die kunnen worden aangepast om je te kunnen verdedigen in alledaagse situaties. Het is gericht op real life situaties, zoals conflicten op straat of in kleine ruimtes.
Kenpo Karate is bedoeld voor praktische en snelle zelfverdediging. We zeggen niet dat het de beste martial arts is die je kunt beoefenen, want ieder systeem heeft zijn sterke en minder sterke kanten. Wat we wel met een gerust hart kunnen zeggen, is dat Kenpo Karate een van de meest effectieve vormen van zelfverdediging is.

Bij Kenpo Karate ligt de nadruk op gecombineerd gebruik van handen, voeten, knieën en ellebogen en minder op klemmen en grepen. Die zitten zeker in het systeem, maar daar ligt de focus niet op. Daar is een goede reden voor: op straat is het gebruik van klemmen en grepen meestal niet aan te raden. Zeker als er meer aanvallers zijn, is het onverstandig te lang met één tegenstander bezig te zijn. Daarbij bestaat het risico in een worsteling op de grond terecht te komen en op straat kan dat ernstige gevolgen hebben. In Kenpo Karate geldt daarom dat je zo lang mogelijk op je benen moet blijven staan.
In Kenpo Karate wordt vaak gebruik gemaakt van lage trappen richting de knieën en het kruis en komen hoge trappen minder vaak voor. Niet alleen is het lastig hoog te trappen met een spijkerbroek aan. Zulke trappen kunnen ook gemakkelijk de balans kunnen verstoren; zeker op een gladde ondergrond.

Met Kenpo Karate vergroot je je zelfbeheersing en zelfvertrouwen.

Lichamelijke belemmeringen hoeven geen beletsel te vormen Kenpo Karate te beoefenen. De instructeurs houden hier rekening mee.