Lessen Kenpo Karate

Wij vinden plezier, onderling respect en vertrouwen erg belangrijk. Dat zie je ook terug in onze lessen. We trainen niet tegen elkaar, maar met elkaar om van elkaar te leren. Er heerst in onze school een gemoedelijke en relaxte sfeer.

Natuurlijk streven we ook een hoog niveau na. Daarom worden de lessen gegeven door (rijkserkende) instructeurs die allen de zwarte band hebben. Zij krijgen ondersteuning van hulpinstructeurs. Dat zorgt ervoor dat iedereen de aandacht krijgt die hij nodig heeft.

Warming-up

Lessen beginnen in het algemeen met een klassikale warming-up, de ene keer wat pittiger dan de andere. Bijvoorbeeld met rek- en strekoefeningen en drills op kussens of pads (waarmee je gelijk aan je standen en trap- en stoottechnieken werkt). Of met een parcours met oefeningen als Jumping Jacks, planking, push-ups, sit-ups en leg raises.
Een warming-up is niet alleen goed om je spieren los te maken en op temperatuur te krijgen, maar dient er ook voor je mentaal op de les voor te bereiden.

Beginners en gevorderden

Na de warming-up wordt de groep opgesplitst om op eigen bandniveau te trainen. Soms behandelen we eerst nog klassikaal een bepaald thema, waarbij beginners en gevorderden samen trainen en zij van elkaar kunnen leren.

Belangrijk is dat tijdens de lessen niet alleen uitgelegd wordt hoe technieken uitgevoerd kunnen worden, maar ook waarom. Of in de woorden van Ed Parker:
“The man who knows how will always be a student, but the man who knows why will continue to be the instructor.”

Voorafgaand aan examens of wedstrijden worden vaak examen- of wedstrijdtrainingen georganiseerd.

Trainen met passie

Trainen met passie

Gericht doelen raken

Gericht doelen raken

Voor vrouwen en mannen

Voor vrouwen en mannen

Seminars

Wij verzorgen met enige regelmaat seminars en lessen door (buitenlandse) gastinstructeurs. Zulke evenementen zijn erg leerzaam, omdat je dan kennis maakt met instructeurs die allemaal hun eigen stijl en invalshoeken hebben. Zo past de een vanuit zijn judo- of ninjutsu-achtergrond veel klemmen en grepen toe en is hij bedreven in grondgevechten, terwijl de ander juist elementen van (kick)boksen in zijn Kenpo stopt.

Seminars en gastlessen worden ruim van tevoren aangekondigd op deze website en onze Facebookpagina.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan gauw aan voor twee gratis proeflessen. Er is geen reden te denken dat je het allemaal niet bij kunt benen. We zorgen ervoor dat je een-op-een begeleiding krijgt van een instructeur. Speciale kleding is bij de proeflessen niet verplicht: er kan getraind worden in lekker zittende sportkleding (bijv. trainingsbroek en een t-shirt).