Afgelopen maandag 22 mei hebben we wegens de schoolexamens de gymzaal gedeeld met de maandagavond-buren van het Shotokan Karate, Shu Ken Ma Shi. Dat was zeker gezellig en leerzaam!

Na een gezamenlijke warming-up hebben we eerst kort enige Kenpo-achtergrond toegelicht, met name ten aanzien van zelfverdediging. Daarna hebben we hen kennis laten maken met enkele basics en Five Swords uitgelegd en getraind. Het verbaasde ons niets dat ze deze techniek zeer snel oppakten.

Vervolgens hebben wij kennis gemaakt met Shotokan. We hebben eerst kort een en ander vernomen over Shotokan en de oorsprong. Leuk om te beseffen dat er veel overeenkomsten zijn met Kenpo in zowel filosofie als achtergrond.

We hebben enkele basisbewegingen en principes van Shotokan meegetraind, met name ten aanzien van het maken van kicks. Daarna hebben zij nog enkele kata’s gedemonstreerd en het toepassen van die principes daarin.

Al met al een zeer geslaagde avond waarin we op een open en gezellige manier elkaars stijl hebben verkend. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.