Gisteren stuurden we een bericht dat de lessen in aangepaste vorm doorgaan. Intussen hebben we informatie in onze eigen omgeving ingewonnen (van een huisarts en een bacterioloog) over de vraag of het verstandig of zelfs nodig is de trainingen af te gelasten. De adviezen zijn niet gelijkluidend, maar geen van beiden zegt dat het medisch noodzakelijk is de trainingen te stoppen.

We zien verder dat sportbonden op een verschillende manier met dit vraagstuk omgaan. Bijvoorbeeld NBB (boksen), IKMF (krav maga), TBN (taekwondo) en KNLTB (tennis) adviseren niet trainingen te stoppen. KNVB, KNHB, KNZB en JBN (judo) doen dat wel en volgen daarmee het advies van NOC*NSF. In hoeverre de negatieve adviezen te maken hebben met de ‘100-personenregel’ (een aantal dat wij niet halen), is ons niet bekend.

Hoe dan ook, uiteindelijk moeten we als school zelf onze verantwoordelijkheid nemen en een knoop doorhakken. Het is trouwens niet uitgesloten dat er binnenkort van overheidswege strengere maatregelen afgekondigd gaan worden.

Tijdens onze trainingen is er een reëel risico op besmetting, omdat we elkaar vastpakken, aanraken en sowieso dicht op elkaar staan.
We willen geen onnodige risico’s nemen; niet voor onszelf en niet voor onze vrienden en familie. Daarom hebben we als bestuur – in overleg met de instructeurs – alsnog besloten de lessen met onmiddellijke ingang voor de rest van de maand maart af te gelasten.

Natuurlijk kun je de gemiste lessen op een later moment inhalen. Of we in april weer opengaan, weten we op dit moment nog niet. We wachten de verdere ontwikkelingen, adviezen en maatregelen af. Mochten we in april ook nog dicht zijn, dan bieden we je de mogelijkheid: restitutie van het lesgeld vanaf april of inhalen van de lessen. Je kunt de automatische overschrijving van het lesgeld dus gewoon in stand laten.

Verdere berichtgeving hierover van onze kant volgt via de gebruikelijke kanalen: mail, website, Facebook en WhatsApp.

We hopen op jullie begrip.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.